11. expedice - den první

24.08.2013 22:58

Letošní 11. výprava začala v pátek v podvečer u Tomína rumovou předehrou, následovaná pár plzničkami a večeří u Pěti, završena spacím pivínkem a Peckieho feferonkovým filmíkem na dobrou noc u Marčella.

Pouze pár hodin spánku nám moc energie do žil zrovna nevehnalo a při brzkém ranním odletu z Ruzyně jsme vypadali jak vyorané myši... Nicméně po přestupu v Mnichově jsme po poledni přistáli v horkém podnebí Sicílie a přesunuli jsme se do maríny v Palermu, kde jsme absolvovali standardní proces převzetí lodi - čekání, přebírání a kontrola lodi, nákup, apod. Při přebírce lodi se ukázalo, že tato italská charterovka je bohužel na úrovni námi poznané chorvatské charterovky - tedy že loď není zrovna moc dobře udržovaná a nefunkčních věcí není zrovna málo (různá nesvítící světla, nefunkční motor na gumáku, aj.).

Po vyřešení všech (viditelných) problémů jsme po 18 hod konečně vypluli z Maríny a namířili jsme si to k zakotvení u ostrůvku Isola de Femine. Trocha rumu, červené vínečko a rytmické písně italského Karla Gotta z nedalekého restauračního zařízení zakončily náš první den a už se těšíme na zážitky dne dalšího :-)